Дяволско пиво и група от Ада

Сред пенливо пиво, сервирано в чашите на Луцифер, премина срещата със Снежана Ташева, която беше в града ни, за да ни запознае с „Групата от Ада”.

Тя повдигна завеса и сподели, че като университетски преподавател по физика често се е сблъсквала с такива групи студенти и точно те са я вдъхновили за написването на романа.

И макар книгата да е написана с огромно и очарователно чувство за хумор, то тя засяга доста сериозни и общочовешки проблеми. Затова и разговорът логично премина и към обсъждането на такива теми като решенията, които всеки човек взема в живота си и това, че в определен момент всеки се изправя пред въпроса „дали да продаде душата на дявола”.

Снежана е съавтор на още една книга. „Ной” е книга-игра, отново написана с много чувство за хумор. Тя сподели, че да пишеш книга-игра е нужно да можеш да мислиш паралелно и няколко хода напред, за да можеш да обхванеш възможните завършаци на историята.

В края на срещата младата авторка сподели, че пише нова книга, а всички ние и пожелахме успех и отправихме покана да ни гостува отново.