Първо представление на нашите малки актьори в Читалнята

Днешната ни Читалня за деца беше специална, защото за пръв път малките актьори от Пътуващия ни театър представиха драматизация по книгата „Мечо Пух“ на Алън Милн. На нея бяха поканени техните родители и децата от Център „Алтернатива“. Преди да влязат в ролите на своите книжни приятели, трябваше да свършим нещо важно и много интересно. Всеки нарисува свое послание по избрани цитати от книгата на Алън Милн, които завързахме за разноцветни балони, за да са готови да полетят към главния герой на днешната ни среща – Ийори, който при все това беше и рожденик. Обявихме и поредния ни Читател на месеца – Мишо и му връчихме традиционната грамота и детска книга за подарък. После четохме от „Мечо Пух“, за да си припомням кои и какви бяха героите в предстоящото куклено представление. Ами вълнувахме се, разбира се. И актьорите, и публиката. И тъй като в подготовката на драматизацията и двете тетарални групи дадоха всичко от себе си, беше още по-хубаво, тъй като гледахме две представления.

И те се справиха прекрасно: Кристофър Робин (Никола и Федя), Ийори – главният ни герой днес (Рая и … много ни липсваше Алекс, бързо да оздравява!), Пух (Доника и Лили), Прасчо (Мишо и Боби), Бухала (Петьо и Славчо). Ние, Олга, Мира и г-жа Рачева, ви прегръщаме и ви благодарим от сърце за това, което ни подарихте! Знам, че родителите ви са направили същото. Благодарим и на тях за всеотдайната подкрепа! Доказахме за пореден път, че заедно можем много повече. Или както казва Пух: „Колкото повече, толкова повече!

Накрая остана най-хубавото – да изпратим по въздуха балони с послания и цитати от книгата „Мечо Пух“, за да не бъде Ийори никога вече тъжен. Така изпълнихме и едно отдавна направено обещание: да помогнем на детските книги да полетят до други читатели.

Много, много специална и развълнувана беше нашата детска читалня днес. До следващата, деца!
А през ноември на Пътуващия театър на книжките му предстоят още две представления. Този път в детски градини.

Вижте видео