Благотворителен онлайн търг за книги: Следвай мечтите си

От близо 5 месеца Стара Загора има действащ Хор на библиотекарите, който вече си има и име – „Библиофония“. Той е създаден по абсолютно неформален начин от талантливи библиотечни специалисти – ентусиасти. Пеещите са 15 на брой, жени, а репертоарът им е много разнообразен – от фолклор до парчета на Любе. Диригент, създател и ръководител на хора е Дончо Донев – доктор по психология, чийто живот е обвързан с хоровото изкуство.

Никой от хористите не е професионалист. Те отделят от личното си време, за да се занимават с това, водени от любовта си към музиката и изкуството. Хорът сам по себе си е уникален, тъй като в България няма друга аналогична формация.

Първата му изява е на 11 май 2016 година, когато е и празникът на библиотеките. Те пяха пред отбрана публика, но направиха фурор и успяха да докоснат сърцата на всички присъстващи. Изпълнителските и интерпретатационни умения на дамски хор „Библиофония” са оценени и от известния старозагорски композитор Кирил Тодоров. Той им подарява своя любима песен, която хорът включва в конкурсния си репертоар.

Още дебютант, хорът е забелязан и е поканен да участва в международния форум „Българско наследство”, който ще се проведе в град Балчик от 26 до 28 август 2016 г. За тази цел те се нуждаят от средства за сценично облекло, пътни и нощувки.

Поради тази причина СНЦ „Пътуващите книги на Стара Загора“, съвместно с Регионална библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора и Библиотека „Родина“ – Стара Загора организират благотворителен онлайн търг на книги.

Продължителност на търга: 21 юни – 21 август 2016

Тук можете да видите и самия търг.