2015 – годината на сбъднатите книжни мечти

Това е годината, когато ние от група ентусиасти се превърнахме в общност от такива. Когато „свихме“ своето книжно гнездо, предоставено ни от Община Стара Загора и сътворихме прекрасни инициативи в него. Подкрепата ни дебнеше отвсякъде – издателства ни подаряваи книги (Леге Артис, Жанет 45, Панорама, Аквариус, Алтера, Пергамент, Монт, Еднорог, Хермес, ICU), писатели ни се доверяваха и представяха книгите си при нас (Ангел Игов, Емануил А. Видински, Александър Ненов, Евгени Черепов).

Включихме се в различни национални и регионални инициативи, целящи популяризиране на четенето и любовта към книгата – „Чети с мен“, „Нощта на литературата“, „Четяща седянка“, която беше част от фестивала на СНЦ „Различният поглед“.

Направихме първата кръводарителска акция, чиято цел, освен даряването на кръв, бе и поощряването на четенето. Идеята е това да се превърне в ежегодна инициатива.

Искаме да благодарим на всички наши партньори: Сдружение „Самаряни“, които ни осигуриха мебели и ни подкрепят винаги; Регионална Библиотека „Захарий Княжески“ и Библиотека „Родина“, които винаги са рамо до рамо с нас във всички дейности, които правим; всички знайни и незнайни хора, които се впуснаха да помагат с носене, боядисване, подреждане и т.н.

Благодарим Ви! Без Вас нямаше да се справим.

Пожелаваме на всички много успешна 2016 година, изпълнена с топлина, разбирателство, любов и много книжни изненади. За последното – ние ще се постараем.