Толкова много щастие можем да понесем поне още 33 години!

1 септември – рожденият ден на „Пътуващите книги на Стара Загора“ беше пикът от серията „емоционални изригвания“ през последните дни на изминалата седмица. Третият ни рожден ден. Поканихме съмишленици и приятели да го отпразнуваме заедно на „Нашето място“. Там, където ни гостуваха с дебютните си книги толкова много автори само за тази година. „Нашето място“ носи специална енергия, заредена с емоциите от срещите, с топлината на дома и спокойствието да се чувстваш винаги сред приятели. С широката усмивка на грижовната му стопанка – неповторимата Биляна Вадинска.

На празника ни дойдоха любими хора, без чиято подкрепа трудно щяхме да успеем с всичко започнато – децата от Читалнята за деца и техните родители, прекрасната г-жа Соня Рачева, Мария Стефанова от радио Стара Загора, Уляна Кьосева от Долап БГ, Мария – извор на спокойствие и вдъхновение на нашите работилнички, специалната ни Елена – официален фотограф на събитията ни. Стаси от книжарница Приятели, която подарява най-красивите ръчно изработени книгоразделители на света и те прегръща силно с пожеланията си. Павлина Делчева, един от учредителите на сдружението, която ни заведе на първата ни пътуваща читалня за деца в Берковица. Слави Котаров, с чиято юридическа подкрепа се превърнахме в издателство. Очарователната Силвия – един от нашите доброволци, Сотир – винаги онлайн GPS и пътна помощ, когато се изгубим по пътищата на България, Снежина, Мая, Алекс, и още, и още, за да не пропусна някого от вълнение. С тях споделихме всички важни моменти от тези три години, разглеждахме снимки, преживяхме отново успехите, забравихме трудностите, слушахме развълнувани пожеланията им, радвахме се като деца на получените подаръци, сърцата ни пееха от щастие, духнахме свещичките на празничната торта, вкусихме я с по чаша вино, смяхме се и се снимахме, правихме нови планове….

Толкова много щастие можем да понесем поне още 33 години! Благодарим и прегръщаме всички приятели, които празнуваха в мислите си с нас третия рожден ден на „Пътуващите книги на Стара Загора“! Обичаме ви!