Читалнята на колела гостува при децата в Златитрап

Нашите домакини от НЧ „Христо Ботев“ ни посрещнаха с усмивки в красиво украсения парк на с. Златитрап, община Пловдив, където се състоя майската ни читалня на колела. С много внимание и любов към децата бяха подготвили всичко за съботния празник на книгите.

Зелената поляна под сянката на дърветата се оказа чудесно място за четене и разговори с малчуганите. Говорихме си за хубави книжки, сред които „Сватби на животни и неща“ на Рая Господинова и Георги Господинов, четохме от „Питанките“ на Петя Кокудева и разгледахме „Зелената Жози“ на Станка Пенчева, „Приказка за Ла Минор“ от Анжел Вагенщайн, „Следвай ме, бабо“ на Катя Воденичарова и още, и още. Но най-голямо внимание отделихме на приказката „Балерината от Лунната люлка“ на Анета Дучева. Прочетохме я внимателно, после играхме на питанки: жълти, зелени и розови, на които децата без колебание дадоха бързи и верни отговори.  А след това ни разказаха какви са мечтите им. И тъй като сред тях има бъдещи балерини, заедно с Олга репетираха танца на балерината.

Продължихме с усмивки, близалки и добро настроение да рисуваме детски мечти с тебешири на площадката в парка. Накрая по традиция приключихме с награди за малките мечтатели и пуснахме мечтите си да летят с балони, пък дано се сбъднат по-бързо.

Благодарим от сърце на Донка, Гълъбина и Светослава от читалище „Христо Ботев“, с. Златитрап, както и на всички съпричастни помощници, които участваха в подготовката на детския празник с книжки. Чудесно е да срещнеш хора, работещи с толкова всеотдайност и ентусиазъм и в малките населени места.

Събитието се осъществи с подкрепата на Райфайзенбанк България ЕАД и кампанията „Избери, за да помогнеш”, Национален център за книгата – НДК и с медийната подкрепа на сайта Аз чета.