Любовта е най-силната зависимост в живота на човек

„Нашето място” бе преизпълнено от хора и емоции снощи на представянето на „Алиса и петък вечер”. Искрена среща, на която авторката Деси Нико, разказа за написването и преживяването на своя дебютен роман. Атмосферата бе изключително искрена и топла, а усмивката на Деси, сгряваше и скъсяваше дистанцията.

Изключително младата публика беше активна страна в разговора, който се завъртя около зависимостите в живота ни, причините за, последиците и начините за справяне с тях. Да търсиш себе си е част от пътя на всеки човек, но за да се откриеш, първо трябва да се загубиш – до този извод стигнахме всички присъстващи.

А любовта – тя е първоизточника на всичко. Както на страданието, така и на спасението. Защото любовта, това е най-голямата зависимост в живота на човека.

Разголването, както сподели младата авторка, е част от писането и ако искаш да си истински и искрен, не можеш да избягаш от него.  А нейната усмивка бе доказателство, че тя е постигнала това.

„Заешката дупка” може да бъде много дълбока, но често точно в нея можем да открием отговорите на въпросите, които ни правят личности.