С Детска читалня на колела “рисуваме мечти“ в с. Златитрап

През месец май Детската читалня на колела ще пътува до децата от предучилищна възраст в с. Златитрап, област Пловдив. Наши домакини са НЧ „Христо Ботев“ 1936 .

Подготвили сме чудесни книжки, които да представим и подарим на библиотеката към читалището. Но най-голямо внимание ще отделим на приказката „Балерината от Лунната люлка“ на Анета Дучева. Ще я четем и слушаме внимателно, а после ще поиграем на питанки: всички любопитковци могат да задават питанки за героите и случките в приказката. Ние, организаторите, също си имаме такива. И тъй като сме сигурни, че сред тях има деца, чиято мечта е да станат балерини, сме им подготвили специална изненада – танцът на балерината от едноименната детска песничка с хореография от Олга Клисурова.

След това ще продължим с музика, усмивки и весело настроение да рисуваме детски мечти с тебешири върху площадката на двора. Събитието ще бъде на 20 май от 11:00 часа и е отворено за всички любопитни малчугани и родители, желаещи да се включат в читалнята ни на открито.

Събитието се осъществява с подкрепата на Райфайзенбанк България ЕАД и кампанията „Избери, за да помогнеш”, Национален център за книгата – НДК и с медийната подкрепа на сайта Аз чета.