Награждаване на победителите във второто издание на конкурса за млади таланти

На 24 октомври 2016 г. в залата на Регионална библиотека – Стара Загора се проведе награждаването във второто издание на конкурса за млади таланти с тема „Правата улица”.

Водеща на събитието бе чаровната Мария Стефанова, журналист в радио Стара Загора. В залата присъстваха много приятели на книгите и някои от участниците в конкурса. Изпълненията на Дамски хор „Библиофония” с диригент д-р Дончо Донев допълниха приятната атмосфера и настроение на гостите в залата.

Задължително условие към участниците в конкурса на „Пътуващите книги на Стара Загора“ бе да са на възраст над 16 години, а към текстовете – да не са издавани или публикувани досега. От единадесетте получени текста, след дълго разискване, тричленното жури в състав Мира Балдаранова (филолог, книжен блогър), Петер Митев (филолог, културен деец в града ни) и Слави Котаров (адвокат, с личен опит в писането) отличи трима:

Димка Кабаиванова – „Правата улица”

Димитър Пенчев – „Правата улица. Дневници“. Той бе сред номинираните ни участници и в първото издание на конкурса.

img_0832Разказът, единодушно избран от журито за победител в конкурса, бе на Чавдар Чернев – „Правата улица”, който също за втори път е участник в конкурса ни.

Наградените получиха грамота и ваучер за книги от Книжарница „Приятели – Стара Загора“. Победителят прочете за пръв път пред публика своя текст и спечели нейните адмирации. Доказателство за това бяха и получените покани за интервю в няколко регионални медии.

В края на годината номинираните текстове от двата конкурса ще бъдат издадени в книга.

Още снимки от събитието