Мечо Пух – любимото мече на малки и големи, гостува в нашата Читалня за деца

img_0771След лятото първата среща с децата от Читалнята към Пътуващите книгина Стара Загора беше очаквано развълнувана. Малките ни читатели носеха своите читателски дневници и в началото бяха срамежливо нерешителни да прочетат написаното в тях. Но само след десетина минути всичко се промени като с вълшебна пръчка. Момчетата бяха по-смели и първи споделиха своите впечатления от книгите, които най-много са харесали. Но пък момичетата го бяха написали толкова хубаво в едни такива красиви дневници, че изобщо не им се дадоха в състезанието по решителност.

Сред любимите им книжки от това лято бяха „Мечо Пух“ на А.А.Милн, „Пипи Дългото чорапче“ на Астрид Линдгрен, „Ние, врабчетата“ на Йордан Радичков, „Бременските музиканти“ и много български приказки. И освен това написаното бе илюстрирано с чудесни рисунки. Някои деца разказаха накратко прочетени приказки, за които останалите не бяха чували. И трябва да споменем с гордост, че сред нашите читатели имаме чудесни малки разказвачи – точни, кратки и прецизни към важните моменти в своя преразказ.

Тази ни среща бе посветена на „Мечо Пух“ – любимото мече на малки и големи, което много обича да е главен герой във всички истории от книгата. Слушахме запис на радиотеатъра с гласовете на Никола Анастасов, Славка Славова, Константин Коцев, Григор Вачков, Асен Кисимов и още няколко популярни български актьори от миналото. Избрахме си глава осма, в която Кристофър Робин води една екседиция до северния полюс. А след това направихме кратка характеристика на основните герои и всеки нарисува любимия си от тях. Оказа се, че всеобщият любимец е Мечо Пух, разбира се. Решихме, че чудесните детски рисунки, допълнени с цитати от книгата, ще се превърнат в част от нашата театрална изненада за следващата ни среща.

Децата, които не успяха да дойдат, не бива да са тъжни, защото следващият път ще наваксат пропуснатото. Мечо Пух отново ще радва всички ни!

До нови срещи, малки приятели!

Снимки от срещата меже да видите тук.