Пътуващите книги наградиха трима малки автори на приказки

IMG_2334Три бяха наградените приказки в конкурса, който организираха Пътуващите книги на Стара Загора, а именно: „Самотният вълк” на Константин Желязков, „Омагьосаният принц” на Петър Жеков и „Феята и рибарите” на Александра Янчева. И тримата са ученици от I г клас от СОУ „Васил Левски”. През дълги спорове и дебати премина журито, докато избере тримата победители, тъй като всички приказки бяха страхотни и децата се бяха постарали много, но няма как всички да бъдат наградени.

Наградите връчиха Павлина Делчева – омбудсман на община Стара Загора и Олга Клисурова Председател на Управителния съвет на СНЦ „Пътуващите книги на Стара Загора”. На срещата с децата, която се състоя в тяхната класна стая, се разговорихме за книги, за вълшебства, за поуки и доброто, което всеки носи в себе си и трябва да дава на другите. Уточнихме какво е омбудсман, що е то човешки права и как трябва да ги защитаваме – своите и чуждите.

Децата споделиха любимите си книжки, както и какво ги е мотивирало да напишат точно тези приказки. Учителката им, Виолета Овчарова, сподели, че те са прочели приказките си предварително в час и всеки сподели чия приказка му е харесал най-много.

Гостите си тръгнаха с уговорката да се върнат отново с нови предизвикателства за малките творци. Освен това, всички приказки ще бъдат качени в сайта на Пътуващите книги на Стара Загора и така всеки от малките писатели вече ще бъде „публикуван”.

IMG_2336

IMG_2337

IMG_2338

IMG_2339

IMG_2340

IMG_2341

IMG_2346

IMG_2348

IMG_2350

jhkhli
IMG_2342

IMG_2344

IMG_2349