Поезия и Проза (четене на Лора Динкова и Иван Димитров)

СНЦ „Пътуващите книги на Стара Загора“ ви кани на едно интересно литературно четене, което ще се случи в нашия дом, намиращ се на адрес ул. Кольо Ганчев №62-64, на 22.01.2015 година от 18:30 часа.

Това е едно четене, в което Лора Динкова ще е поезията, а Иван Димитров ще вземе ролята на прозата. И ще видим докъде ще ни отведе това. Едно е сигурно -посоката ще се появи на момента. И пътешествие ще има.

Лора Динкова е родена на 01.01.1988 г. в гр. София. През 2012 г. излиза първата й стихосбирка „Отключено безвремие“, която получава награда на конкурса за дебютна литература „Южна пролет“ в Хасково. Автор е на статии, рецензии и кинокритика в различни онлайн и печатни медии. През 2013 г. печели трето място (и първо за България) в международния славянски конкурс за поетическа премия в Харков, Украйна. Ще се опита да почете (предвид бързоговора си:) поезия от втората си стихосбирка ,,Осиновени думи“. И тя като Иван обича да се губи, но не в градове, а в успоредните лабиринти на ума.

Иван Димитров е писател, музикант и фотограф. Автор на четири книги с проза, поезия и драматургия, както и на две поставяни в Ню Йорк и София пиеси. Част от поетичния пърформанс 4х4 в приятната компания на Радослав Чичев, Ясен Василев и Мирослав Христов. Също така е печелил някакви конкурси, но не ги помни всичките, затова ще каже София Поетики, първа награда на Яна Язова тази година, първа награда на Добромир Тонев 2014. Като драматург добавя първа награда на Друмевите празници в направлението „Авторски прочит“ с пиесата „Очите на другите“, едно разделено първо място с Оля Стоянова на конкурса за българска пиеса на абсурда на Благоевградския театър и на името на Наум Шопов, както и спечеленият с „Времева болест“ българо-сръбски конкурс за младежка пиеса, която така и не беше поставена в Сърбия, поради падането на сръбската пиеса в „Младежкия театър“ преди премиера. Допълва, че тази пиеса е много важна за него, но тъй като е на екологична тематика кой знае дали ще я поставят някога. Също така Иван е действащ музикант и фотограф. В свободното си време се разхожда, пътува из градове и паланки и се усмихва много рядко, защото е отявлен темерут. В това отношение той твърди, че правата на темерутите често са показвани от „усмихнатите и позитивни хора“.
Сега излезе и вторият му роман „Софийски дует“, посветен на града, в който прекарва дните си. Освен това Иван обича да се губи в чужди и свои градове, обича да ходи пеш, понякога жонглира, а друг път псува. И е себе си на 100%.